Conische blikken


Conische blikken
Klik hier om onze folder online te bekijken

Kenmerkend voor conische blikken is het ontbreken van een binnenring. Hierdoor kunnen lege blikken in elkaar worden gestapeld. Op deze manier kan opslagruimte en vervoersvolume worden bespaard. Het ontbreken van de binnenring heeft als voordeel dat de blikken snel en optimaal geledigd kunnen worden waardoor het vulgoed efficiënt kan worden verwerkt.

Door het conische model met kraalrand en stapel- voor ontstaat een zeer stevige onderbus die goed bestand is tegen zware belasting door bijvoorbeeld schudmachines en mengers. Daarnaast zijn hoge verpakkingskeuren zoals een UN-keur realiseer- baar. Hierdoor zijn deze blikken geschikt voor die productgroepen waarbij de wetgeving extra eisen stelt aan de transportverpakking.
De blikken kunnen handmatig worden gesloten met een deksel met spanring of machinaal worden verwerkt met een deksel met metaalband. Deksels zijn ook verkrijgbaar met een speciale mengdop (schudmachine bestendig) voor het op kleur brengen van het vulgoed zonder dat de deksel geopend hoeft te worden. Eenmaal gesloten kunnen bij alle dekselvarianten de blikken stabiel worden gestapeld.
Door de UN-keur en stevigheid van de verpakking is dit type blik breed inzetbaar. Verven, lakken en beitsen, industriële harders en chemicaliën worden veelvuldig hierin veelvuldig verpakt.
Conische blikken zijn door de vorm moeilijk volledig te etiketteren. Ze kunnen wel uitstekend worden bedrukt. De blikken in de diameters 160 en 180 kunnen wij digitaal bedrukken in kleinere oplages.

 

Klik op de afbeelding rechts om de folder over conische blikken te openen. 

Terug
Specificaties

volumeafmetingdekselspanringklembandhengselaantal per europalletaantal in omverpakking
2500 ml160/146 x 160 mmjajajaja59448 Meer info
4000 ml180/165 x 194 mmjajajaja40824 Meer info
5000 ml180/165 x 235 mmjajajaja38424 Meer info
10000 ml240/230 x 285 mmjajaneeja208 Meer info